Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
page
post
Žaluzie Komfort
Blog
Vše, co vás zajímalo o plisé, ale báli jste se zeptat
25. 7. 2024

Vše, co vás zajímalo o plisé, ale báli jste se zeptat

K málokteré stínicí technice dostáváme od vás zákazníků tolik otázek jako ohledně plisé, a tak jsme připravili odpovědi na nejčastější z nich. V čem jsou plisé žaluzie lepší než rolety, proč k jejich ovládání nepotřebujete šňůrku ani řetízek a z čeho se vyrábí? Čtěte pozorně dál.

Než se ale vrhneme na časté otázky a odpovědi, aspoň ve zkratce vám představíme, co si pod plisé na okna představit. 

Jde o moderní typ stínění, který částečně připomíná rolety a částečně žaluzie. Vyrábí se z kvalitní antistatické látky poskládané do tvaru harmoniky, kterou lze zatahovat a vytahovat oběma směry (nahoru i dolů) a instaluje se přímo na okno. Když k tomu přidáte elegantní a jednoduchý design, výsledkem je praktické vnitřní stínění. Hodí se jak do bytů, tak do velkých rodinných domů i do kanceláří. 

Plisé na okně

Četl/a jsem, že kromě plisé existují i plisé žaluzie a plisé rolety. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Žádný, všechny tři termíny označuji stejný typ stínění, tedy plisé. Plisé žaluzie a plisé rolety fungují jako synonyma ke slovu plisé.

Jaké jsou výhody plisé oproti klasickým žaluziím či roletám?

Největší výhodou je, že se dá zatahovat nahoru i dolů, zároveň pomocí plisé vytvoříte stínící pruh na té části okna, kde zrovna potřebujete. Protože se navíc instaluje přímo na okno, nezavazí při otevírání/zavírání oken a na boku nevisí žádná šňůrka ani řetízek. 

Čím se tedy plisé žaluzie ovládají? 

Nejčastěji pomocí malých plastových úchytů přidělaných přímo na plisé. Z ovládání nemusíte mít obavy, ve skutečnosti je ještě pohodlnější než v případě ovládání řetízkem u hliníkových žaluzií. 

Existuje plisé, které propouští méně světla a hodí se do ložnice?

Ano, existuje a v tomto ohledu máte dokonce dvě možnosti. 

Za prvé využít tzv. plisé den a noc, které se na rozdíl od klasického plisé skládá ze dvou oddělených plisé žaluzií – z jedné světlejší a průsvitnější a druhé tmavší. Na spaní tak můžete zatáhnout tmavší část a například pro odpolední relaxaci světlou část. Možná je i kombinace stínění pomocí obou částí najednou.

Druhou variantou je zatemňovací plisé. Okna či dveře 100% zatemní a vytvoří v pokoji absolutní tmu, takže budete mít postaráno o klidný spánek.

Viděl/a jsem, že plisé stojí o něco víc než hliníkové žaluzie. Proč tomu tak je?

Plisé se vyrábí z kvalitní a odolné antistatické látky, na které se neusazuje prakticky žádný prach. Právě to je jeden z hlavních důvodů, proč je plisé dražší než hliníkové žaluzie či některé rolety. Investice do plisé se nicméně vyplatí, protože vám vydrží dlouhá léta, jeho údržba je snadná a má nadčasový design. 

Slyšel/a jsem, že plisé dobře funguje jako tepelný izolant. Je to pravda?

Ano, plisé výborně funguje jako tepelná izolace zejména v případě, že si jej necháte vyrobit z dvojité látky. Mezi oběma vrstvami vznikne vzduchová kapsa, která v místnosti pomáhá udržet stálou teplotu, a to v létě i v zimě. Nadstandardní izolaci každopádně poskytuje i jednovrstvé plisé.

Zvládnu plisé namontovat sám/sama?

Na internetu najdete návody, které vám s instalací plisé pomohou. Pokud ale potřebujete mít jistotu, že je stínění namontované správně a chcete se vyhnout jeho poškození, doporučujeme tuto práci nechat na odbornících. Naši technici vám plisé rádi namontují.

Je potřeba si plisé nechat vyrobit na míru?

Ano, aby plisé žaluzie správně plnily svou funkci, měli byste si je nechat vyrobit přesně na míru svým oknům či dveřím. Pokud si nevíte rady se zaměřením, napište nám na e-mail praha@zaluziekomfort.cz a rádi vám pomůžeme. 

Jaký je rozdíl mezi plisé a plisé sítí?

Zatímco plisé slouží převážně na zastínění oken před sluncem a světlem, plisé síť proti hmyzu, jak už název napovídá, zabraňuje hmyzím nenechavcům, aby navštívili vaši domácnost. Tyto sítě využívají bezpružinový systém, takže je můžete zatahovat doleva i doprava. Hodí se na okna, ale v Žaluziích KOMFORT vám rádi vyrobíme i plisé sítě do dveří.

Kam všude se plisé rolety hodí?

Jednou z hlavních předností plisé je jeho univerzálnost. Bez problému jej využijete v jakékoliv místnosti s okny malých i velkých rozměrů (včetně atypických tvarů), ale také na terase, v zimní zahradě, pro balkonová okna či dveře nebo jako stínění střešních oken.

Napadají vás k plisé další otázky? Neváhejte se zeptat 

Pokud jste v článku nenašli odpověď na jakoukoliv otázku k plisé roletám, neváhejte nám kdykoliv napsat na e-mail praha@zaluziekomfort.cz

Nebo si rovnou plisé objednejte pomocí poptávkového formuláře. Kromě plisé pro Prahu dodáváme stínění i všude po středních Čechách. 

Nezávazná poptávka

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
© 2024 ZK BLINDS s.r.o. | www.budvidetnawebu.cz
Kariéra